PR:
SA "BANCA DE FINANTE SI COMERT" 545.00
MTF: |
S.A. "ASITO DIRECT" 1.67

Prima tranzacție cu Obligațiuni de Stat încheiată pe Bursa de Valori a Moldovei

Inapoii la lista noutăţilor

2023-11-01

 

Astăzi, suntem mândri să anunțăm realizarea primei tranzacții cu obligațiuni de stat pe platforma noastră, marcând astfel un moment semnificativ în dezvoltarea pieței financiare autohtone.
 

Această primă tranzacție reprezintă un pas important în consolidarea pieței de capital din Republica Moldova și evidențiază eforturile susținute ale participanților și regulatorilor pieței financiare de a dezvolta și diversifica gama de produse financiare disponibile investitorilor, sporind în același timp atractiviatatea instrumentelor financiare emise de Guvernul Republicii Moldova prin stabilirea unei pieți secundare bazate pe principiile pieței libere.

 

Detalii privind Tranzacția:

  • Obligațiuni de Stat: Obligațiuni de Stat cu dobândă fixă de 8,5% / termen de circulație de 5 ani / cod ISIN MD4004001336
  • Data Tranzacției: 01 noiembrie 2023
  • Valoarea Tranzacției: 5 153,50 lei
  • Părțile Implicate: BC "MAIB" S.A. în calitate de intermediar atât din partea vânzătorului cît și a cumpărătorului 
  • Preț de Tranzacționare: 103,07 lei 

 

Prin lansarea tranzacțiilor cu obligațiuni de stat pe Bursa de Valori a Moldovei, se creează oportunități pentru investitori să-și diversifice portofoliile și să participe la dezvoltarea economică a țării. Obligațiunile de stat reprezintă o modalitate sigură de investiții, fiind emise de guvern și sprijinite de puterea sa financiară. Acestea pot aduce beneficii nu numai investitorilor instituționali, ci și celor individuali care doresc să investească într-un instrument financiar cu risc redus.

 

Rămânem dedicați dezvoltării continue a pieței de capital și susținerii creșterii economice durabile, fiind angajați în continarea facilitării tranzacțiilor cu toate tipurile de instumente financiare și să promovăm transparența, lichiditatea și încrederea în piețele noastre financiare. Așteptăm cu nerăbdare noi tranzacții și colaborări care vor aduce beneficii investitorilor și emitenților din întreaga regiune.


Inapoii la lista noutăţilor